Viteške veštine!

Konjički klub „Zapadna Morava"


Konjički klub Zapadna Morava dočaraće nam duh srednjeg veka i viteškog ponašanja. Hrabri vitezovi pokazaće nam gađanje lukom i strelom sa konja, akrobacije, seču povrća, i drugo. Deca će moći da upoznaju vitezove i vide izbliza kako je izgledao srednjevekovni oklop.


Nastup se oigrava na konjičkom štandu prema objavljenom rasporedu.

Kviz misaonih veština!

NTC kviz


NTC kviz je prava prilika da mališani razmrdaju svoje vijuge i kroz misaone veštine dođu do tačnih odgovora. Nije im potrebno veliko znanje i informisanost, već želja da misle, povezuju i pronalaze rešenja.
Autor kviza dr Ranko Rajović kaže da je moto kviza: ,,Najlepše je učenje - učenje kroz igru". Kviz podstiče rad u timu i negovanje timskog duha dok takmičari zajedno prolaze kroz pobede (i poraze).
Ove godine na Dečjem festivalu Oplenac takmičiće se četiri ekipe: iz Aranđelovca, Topole, Sremske Mitrovice i Stare Pazove. ,,Veliko finale gradova" će voditi Vuk Rajović, iskusni voditelj televizijskog kviza ,,Paralelne asocijacije" i ekspert za razvoj NTC programa.
Fotografija preuzeta sa Facebook stranice NTC kviz.

Kviz se oigrava na bini kod crkve prema objavljenom rasporedu.

Naučni eksperimenti!

Maksina laboratorija


Ova interaktivna predstava za zadatak ima da deci na zanimljiv način približi nauku kroz razne eksperimente koje junaci Prirodnjačkog centra Srbije izvode. U predstavi se pokazuju eksperimenti kao što su: erupcija vulkana, lava lampa, vakuum sveća i hladna vatra. Uz nekoliko magičnih sastojaka kod kuće možete napraviti eksperiment erupciju vulkana, a deca će pored eksperimenata naučiti ponešto i o reciklaži.

 

Predstava se oigrava na bini kod crkve, prema objavljenom rasporedu.

Horsko pevanje!

Hor ISON


Hor ISON sačinjen je od oko 70 muzički talentovane dece sa razvojnim poteškoćama. Naziv "Ison" označava prvi i osnovni ton koji izvodi više pevača, što simbolično predstavlja decu sa invaliditetom u našem društvu, bez kojeg je nemoguće postići harmoniju. Hor je prvi nastup izveo 27. januara 2005 godine na Svetosavskoj akademiji Škole za osnovno i srednje obrazovanje ,,Miloš Petrocić”, a u poslednjih 16 godina imali su preko 2000 nastupa.

Osnovni pravci i načela u razvoju hora ISON su: muziko-terapija, socijalizacija dece sa smetnjama u razvoju, kreiranje slobodnog vremena kod dece sa invaliditetom, senzibilizacija okruženja i prihvatanje osoba sa smetnjama u razvoju, podsticanje samopouzdanja kod dece sa invaliditetom, putovanja, druženje i timski rad prilikom vežbi i priredbi.

Repertoar hora ISON čine etno, duhovne ali i zabavne numere. Deca iz hora ISON su učestvovala na mnogobrojnim turnejama, festivalima, humanitarnim koncertima, TV emisijama, balovima, priredbama i to sve sa ciljem da kroz muziku prenesu plemenitu poruku svojoj zajednici, da kroz zajednički rad i horsku sinergiju svaka prepreka se da savladati.

Hor nastupa na bini kod crkve, prema objavljenom rasporedu.

Zabava!

Trka beba


Najljuće navijanje i najoštrija konkurencija među takmičarima vlada baš u ovoj disciplini. Trkači se za ovo nadmetanje pripremaju i po nekoliko meseci, a mame i tate pažljivo biraju rekvizite kojima će dozivati svoje pulene kako bi što brže prišli liniji cilja. Doduše, procenat beba koji zapravo završi trku a da usput ne odluta ka maskotama, nazad ka startnoj liniji, ili potpuno odbije saradnju sedeći u samom središtu trke i tapšući ručicama zajedno sa publikom, veoma je visok (blizu 90%).

Zato ako vaš bebiron još uvek ne hoda, a pokazuje naznake takmičarskog duha, prijavite se za trku i dođite da se svi zajedno siti ismejemo. :)

Prijave za trku beba su ispred bine kod crkve Svetog Đorđa, petnaest minuta pred početak trke.

Zabavna nauka!

Naučni šou


Centar za promociju nauke priprema nam pravu poslasticu za mlade naučnike: njihov dežurni naučnik primeniće svoja znanja da se svi zabavimo - biće leda, vatre, eksplozija, pravićemo se da smo u svemiru i teraćemo plamenove da plešu u raznim bojama. Najvažnije od svega - i publika je aktivni učesnik ovog programa. Deca iz publike biće naši pomagači, ispitivači, preispitivači i naučnici, sve ćemo pomešati zajedno, probati i, naravno, sve vreme paziti na bezbednost mališana.

Naučni šou održava se na bini kod crkve, prema rasporedu.

Interaktivna predstava!

Igrokaz o Karađorđu



Igrokaz je zasnovan na tri priče bazirane na elementima iz knjige "Zaistinska srpska bajka - Čudesna priča od koje se postaje zauvek neizgubljiv" autora Gordane Vlajić. Deca će u ovoj predstavi uroniti u svet u kom se prepliću bajke sa istorijom, a iz njega će izaći zainteresovani da saznaju više o sopstvenoj istoriji i nasleđu.

Igrokaz realizuje Izdavačka kuća Klett, a održava se na bini kod crkve.

Muzika!

Etno-grupa Na izvoru



Ovaj jedinstveni etno sastav izvodi tradicionalne srpske pesme po autentično urađenim aranžmanima za harfu koji odišu istančanom melodičnošću, lepotom i dobrotom. Verujemo da će mališani uživati u numerama koje su za njih izabrale harfiskinja Sara Viktorija Vlajić i violinistkinja Aleksandra Tajdić.

Nastup se održava na pozornici kod vile prema najavljenom rasporedu.

Muzika!

Dečji hor Krcko Oraščić



Naši drugari iz Aranđelovca imaju bogato iskustvo za samo dve godine postojanja, zahvaljujući prof Jelene Grujić, osnivača hora. Od formiranja do danas, hor beleži 4 samostalna koncerta, koja su održana u Dvorani park u Aranđelovcu i u OMŠ ,,Petar Ilić“ u Aranđelovcu, kao i nastupe na otvaranju Godišnjeg koncerta DNT ,,Šamot“, na svečanosti povodom Dana grada u Aranđelovcu, nastup na Otvorenoj sceni u parku Bukovičke banje sa decom iz dijaspore, nastup na Novogodišnjem bazaru sa Leontinom Vukomanović i Tijanom Dapčević kao i nastup u Šumadijskom kutku u okviru projekta ,,Ninilend“ škole.

Nastup hora se održava na pozornici kod crkve, a održaće i radionicu na bini kod vile, prema najavljenom rasporedu.

Predstava!

Sakupljaj svoju ambalažu i nosi na reciklažu


Predstava na interaktivan način, kroz pesmu i diskusiju sa najmlađima, budi svest dece o reciklaži i zaštiti životne sredine. Glumci su u potrazi za blagom, a deca su tu da im pomognu da ga nađu i zajedno učine planetu čistom. Deca će naučiti pravilno da sortiraju ambalažni otpad i steći naviku da čitaju šta piše na kantama za otpad. Otpad neće samo nestati sa naše plante, zato je važno da ga recikliramo i sačuvamo planetu za buduće generacije.

Glumci: Boda Ninković, Jovica Tišma i Mirjana Trebinjac. Predstavu omogućio Sekopak.