Nastupi

Viteška borba!

Konjički klub „Zapadna Morava"


Konjički klub Zapadna Morava dočaraće nam duh srednjeg veka i viteškog ponašanja. Hrabri vitezovi pokazaće nam gađanje lukom i strelom sa konja, borbe na konjima, akrobacije, seču povrća, i drugo. Deca će moći da upoznaju vitezove, vide kako je izgledao srednjevekovni oklop, i oprobaju se u mačevanju.


Nastup se oigrava na konjičkom štandu prema objavljenom rasporedu.
Kviz misaonih veština!

NTC kviz


NTC kviz je prava prilika da mališani razmrdaju svoje vijuge i kroz misaone veštine dođu do tačnih odgovora. Nije im potrebno veliko znanje i informisanost, već želja da misle, povezuju i pronalaze rešenja.
Autor kviza dr Ranko Rajović kaže da je moto kviza: ,,Najlepše je učenje - učenje kroz igru". Kviz podstiče rad u timu i negovanje timskog duha dok takmičari zajedno prolaze kroz pobede (i poraze).
Ove godine na Dečjem festivalu Oplenac takmičiće se četiri ekipe: iz Aranđelovca, Topole, Sremske Mitrovice i Stare Pazove. ,,Veliko finale gradova" će voditi Vuk Rajović, iskusni voditelj televizijskog kviza ,,Paralelne asocijacije" i ekspert za razvoj NTC programa.
Fotografija preuzeta sa Facebook stranice NTC kviz.
Kviz se oigrava na glavnoj bini prema objavljenom rasporedu.

Naučni eksperimenti!

Maksina laboratorija


Ova interaktivna predstava za zadatak ima da deci na zanimljiv način približi nauku kroz razne eksperimente koje junaci Prirodnjačkog centra Srbije izvode. U predstavi se pokazuju eksperimenti kao što su: erupcija vulkana, lava lampa, vakuum sveća i hladna vatra. Uz nekoliko magičnih sastojaka kod kuće možete napraviti eksperiment erupciju vulkana, a deca će pored eksperimenata naučiti ponešto i o reciklaži.
Predstava se oigrava na glavnoj bini prema objavljenom rasporedu.

Horsko pevanje!

Hor ISON


Hor ISON sačinjen je od oko 70 muzički talentovane dece sa razvojnim poteškoćama. Naziv "Ison" označava prvi i osnovni ton koji izvodi više pevača, što simbolično predstavlja decu sa invaliditetom u našem društvu, bez kojeg je nemoguće postići harmoniju. Hor je prvi nastup izveo 27. januara 2005 godine na Svetosavskoj akademiji Škole za osnovno i srednje obrazovanje ,,Miloš Petrocić”, a u poslednjih 16 godina imali su preko 2000 nastupa. Osnovni pravci i načela u razvoju hora ISON su: muziko-terapija, socijalizacija dece sa smetnjama u razvoju, kreiranje slobodnog vremena kod dece sa invaliditetom, senzibilizacija okruženja i prihvatanje osoba sa smetnjama u razvoju, podsticanje samopouzdanja kod dece sa invaliditetom, putovanja, druženje i timski rad prilikom vežbi i priredbi.
Repertoar hora ISON čine etno, duhovne ali i zabavne numere. Deca iz hora ISON su učestvovala na mnogobrojnim turnejama, festivalima, humanitarnim koncertima, TV emisijama, balovima, priredbama i to sve sa ciljem da kroz muziku prenesu plemenitu poruku svojoj zajednici, da kroz zajednički rad i horsku sinergiju svaka prepreka se da savladati.