Savetovalište za roditelje

Na Oplencu vas čeka i siguran prostor za roditelje, gde ćete moći da porazgovarate sa stručnjacima iz različitih oblasti zdravstva, obrazovanja, razvoja i vaspitanja dece.

U ovom kutku Festivala dobićete mogućnost da se konsultujete sa psiholozima, logopedima, pedagozima, pedijatrima i drugim stručnjacima za pravilan razvoj dece, kao i da prisustvujete nekom od korisnih predavanja. Savetovalište za roditelje formirali smo sa idejom da vama, roditeljima, pružimo oslonac i podršku na putu pravilnog vaspitanja i odgoja dece.

Šta sve možete da saznate u Savetovalištu:

Psihološko savetovališteU prijatnoj atmosferi oplenačke šume imaćete priliku da porazgovarate sa psiholozima, logopedima i defektolozima kako biste dobili pravi savet i proverenu informaciju. Psihološka podrška je dragocena u traženju rešenja problema, ali i u njegovom identifikovanju. Zato smo naročito ponosni što i ove godine u saradnji sa Udruženjem stručnjaka za podršku deci i mladima Logos T nudimo roditeljima ovakav vid podrške.
Fotografija: Andrea Piacquadio

Nošenje kao najbolji izbor i za bebu i za mamu


Saznajte zašto bebe najlepše spavaju baš u nosiljci, kako da nosite svoju bebu a da ne brinete za pravilan razvoj njene kičme, i kako dobra nosiljka može da vam pruži slobodu u kretanju. Imaćete priliku da porazgovarate sa savetnicama za nošenje beba, ali i sa drugim mamama zarad razmene iskustava.Fotografija preuzeta sa www.ergobaby.com.

Hipoterapija


Hipoterapija, poznata kao terapija uz pomoć konja, posebno je korisna za decu jer pruža holistički pristup rešavanju različitih fizičkih, emocionalnih i razvojnih izazova. Ritmični i dinamični pokreti konja pomažu deci da poboljšaju snagu mišića, ravnotežu i koordinaciju, što može biti posebno važno za decu sa motoričkim poteškoćama ili fizičkim invaliditetom. Osim fizičkih benefita, veza koja se razvija između dece i konja podstiče emocionalni razvoj, empatiju i socijalnu interakciju, čineći je odličnim izborom za decu sa autizmom, poremećajem pažnje ili problemima u ponašanju. Takođe, zabavan i motivišući karakter hipoterapije podstiče decu da aktivno učestvuju u terapijskim seansama, unapređujući njihovu angažovanost i ukupan napredak. Ova jedinstvena terapija ne samo da rešava specifične terapeutske ciljeve, već deci omogućava da se zabavljaju i izgrade samopouzdanje u procesu.
Na Festivalu će nam hipoterapiju predstaviti Udruženje građana "Vera, ljubav, nada" iz Novog sada.