NA OPLENCU PRAZNIK PORODICA: PREKO 30.000 POSETILACA NA SEDMOM DEČJEM FESTIVALU

vitez nosi zastavu
Fondacija Koreni organizuje sedmi Dečji festival Oplenac
05.09.2024.
Zaboravljene igre i dan za sve uzraste: na Oplencu se neguje zdrava porodica
05.10.2024.
vitez nosi zastavu
Fondacija Koreni organizuje sedmi Dečji festival Oplenac
05.09.2024.
Zaboravljene igre i dan za sve uzraste: na Oplencu se neguje zdrava porodica
05.10.2024.

NA OPLENCU PRAZNIK PORODICA: PREKO 30.000 POSETILACA NA SEDMOM DEČJEM FESTIVALU

fotografije: Nenad Jakovljević (www.nenadjakovljevic.com)

fotografije: Nenad Jakovljević (www.nenadjakovljevic.com)

Uz slogan “U zdravoj sredini rastu zdrava deca” na Oplencu se danas okupilo na hiljade porodica. Više od 80 aktivnosti okupiralo je dečju pažnju do te mere da se čitavog dana nije čula nijedna grdnja niti videla ijedna suza. 

Kreativne radionice, zabavna nauka, jahanje, streličarstvo, viteške veštine, senzorna šuma – samo su neke od aktivnosti koje su bile dostupne mališanima ali i njihovim roditeljima, jer je cilj Festivala bio da se čitava porodica uključi u aktivnosti, kako kaže Njeno kraljevsko visočanstvo princeza Ljubica Karađorđević:

“Nije nam cilj da zabavimo decu na jedan dan i da se tu priča završi. Želimo da damo svoj doprinos jačanju porodice kao osnovne ćelije jednog zdravog društva. Jer jedino u zdravoj porodici može da raste zdravo dete, i jedino iz zdrave porodice se stvara zdravo društvo. Presrećna sam jer je na desetine hiljada ljudi podržalo dalji razvoj Dečjeg festivala Oplenac svojim prisustvom i predivnim utiscima koje su nam preneli.”

Sedmi po redu Dečji festival Oplenac održan je 21. i 22.9. na Oplencu iza crkve Svetog Đorđa u organizaciji fondacije “Koreni” koja je pod pokroviteljstvom Njihovih kraljevskih visočanstava princa Mihaila i princeze Ljubice, i Zadužbine kralja Petra I. Na glavnoj bini smenjivali su se nastupi hora “Car Dušan” iz Štrpca, KUD-a Vuk Karadžić iz Kučevišta, NTC kviz, naučni šou Centra za promociju nauke, Igrokaz o Karađorđu, i još čitav niz kulturnih i edukativnih programa. 

Gužva je bila i na štandovima Beo zoo vrta i Zoo vrta Palić gde su deca mogla da se upoznaju sa egzotičnim životinjama, ali i u sektoru zabavne nauke gde su učili o strujnom kolu, pravili naučnog ljigavca i upoznali sastav ćelije. Najviše pažnje prvukla je trka beba, kao i demonstracija viteških veština Konjičkog kluba Zapadna Morava. 

fotografije: Nenad Jakovljević (www.nenadjakovljevic.com)

Najmlađi posetioci su se i ove godine zadržali na štandu Moje kravice gde su mogli da razvijaju svoje kreativne veštine i probaju Moja Kravica D3 mleko, proizvod koji je posebno obogaćen vitaminom D3 kako bi podržao rast i razvoj dece.

„Veliko nam je zadovoljstvo što smo imali priliku da podržimo Dečiji festival na Oplencu, događaj koji donosi radost i osmeh našim najmlađim sugrađanima. Kompanija Imlek tradicionalno pruža podršku manifestacijama u okviru koje deca imaju priliku da iskažu svoj talenat kroz umetnost, kulturu i sport, a naši proizvodi idealan su saveznik na tom putu. Izuzetno smo srećni što smo imali priliku da stvaramo najlepše uspomene sa svim posetiocima Dečjeg festivala na Oplencu“, izjavio je Jovan Bugarčić, direktor marketinga kompanije Imlek.

Deci su pažnju privukle i kreativne radionice na štandu VODAVODA vodice. Osnivač brenda VODAVODA, Vojin Đorđević, izjavio je:

“VODAVODA Vodica je i tokom ovogodišnjeg festivala verni saputnik svih posetilaca i prijatelj našeg festivala. Mališani će imati jedinstvenu priliku da uživaju u druženju sa našim razigranim junacima koji će ih pratiti kroz maštovite radionice i zabavne igre. Kada se naši najmlađi prepuste igri, često i ne primećuju da su žedni i zato je veoma važno voditi računa da unose vodu u optimalnim količinama. Ponosni smo da VODAVODA Vodica, kao najomiljenija voda za decu, doprinosi tome. Zajedno ćemo stvarati nezaboravne uspomene, podsticati neiscrpnu dečju maštu i slaviti radost zajedničkih trenutaka.“

Više od 30.000 posetilaca provelo je zabavan i ispunjen dan na Oplencu, a preko 550 volontera se postaralo da deca budu bezbedna, ali i da nešto nauče dok se dobro provode. 

Ulaz je bio besplatan kao i skoro sve aktivnosti na Festivalu, a sve donacije prikupljene na festivalu biće usmerene ka proširenju dečjeg igrališta na Oplencu.

fotografije: Nenad Jakovljević (www.nenadjakovljevic.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *